Tragèdies al mar: vaixells enfonsats

Main Article Content

Museu Marítim de Barcelona

Keywords

Resum

La història marítima es plena d’adversitats, son molts els vaixells i les persones que han estat víctimes de situacions tràgiques al mar.


La humanitat ha intentat dominar el mar, però aquest no sempre s’ha deixat i en incomptables ocasions s’ha cobrat un preu en vaixells i vides, i en altres ocasions el desencert humà també han portat al desastre a més d’un desafortunat.


Els temporals, els accidents diversos com els embarrancaments o els incendis, els efectes de les guerres, han portat al naufragi o ha situacions d’altíssim perill per la supervivència.


S’han implementat cada vegada més mesures per guanyar en seguretat i per pal·liar els efectes devastadors d’aquestes catàstrofes en vides i diners. Aplicant mètodes de construcció que facin més segurs els vaixells, sistemes d’extinció més efectius, els bots salvavides ... però el degoteig de sinistres no ha cessat. Pel que tampoc els intents de salvar el que es pugui, supervivents, cadàvers, objectes de valor, o fins i tot intentar reflotar el vaixell per recuperar-lo o reaprofitar el que es pugui d’ell.


Bona mostra d’aquestes tragèdies són els nombrosos derelictes que es troben a les profunditats dels mars, cada un d’ells te una història que explicar.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.
Abstract 27 | PDF Downloads 15 HTML Downloads 6 XML Downloads 0 EPUB Downloads 13

Articles més llegits del mateix autor/a